Tot el que donis anirà íntegrament a l'Illa de Ibo.

Tot el que donis anirà íntegrament a l'Illa de Ibo.

Col·labora amb la fundació

Col·labora amb la fundació

Fes clic en aquí i col·labora amb qualsevol projecte de la fundació

  • MOÇAMBIC
    Un dels països més pobres i amb menor esperança de vida del planeta
  • IBO
    Una petita illa de pescadors i artesans al nord de Moçambic
  • FUNDACIÓ IBO
    Un projecte integral d'impuls al desenvolupament sostenible a Ibo
Fundación Lealtad
Anfibic

Anfibic
web, Gráfica. Comunicación


Qui som

Qui som

Fundació IBO és una fundació independent, regida per un grup de professionals de l'àmbit de l'empresa privada i de l'administració pública:Patrons

Luis Álvarez (President): Llicenciat en Dret i Postgrau per l'IESE Business School. Ha desenvolupat la seva carrera professional en el sector de la Gestió de Patrimonis a Barcelona, Madrid, Nova York i Miami.

Juan José Planes (Vicepresident): Llicenciat en Psicologia i Enginyeria i Postgrau per l'IESE Business School. Dirigeix una Consultoria de Recursos Humans.

Rafael Gómez: Enginyer Químic i Postgrau per l'IESE Business School. Ha estat empresari del Sector Tèxtil i President de l'Associació Internacional de Curtidors de Pell

Francisco Wendt: Economista i Postgrau per l'IESE Business School. Ha estat Conseller Delegat de diverses empreses multinacionals i actualment dirigeix un despatx professional d'Assessoria d'Empreses.

Jordi Nieto
: Soci i Director d'una Companyia del Sector Financer. Anteriorment havia ocupat diferents posicions a Bancs i Societats de Valors d'Àmbit Nacional. Té 2 màsters especialitzats en el sector de l'Assessorament Financer.

360º CorA EAFI: Empresa d'assessorament financer independent regulada per la CNMV. El nostre compromís és oferir un servei d'assessorament sense cap conflicte d'interès, tant a particulars com a inversors institucionals i SICAV. L'experiència dels set socis, la dedicació plena i l'absoluta independència permet buscar la solució que més s'adapti a les necessitats del client.

Luis Osés: Economista i postgrau per IESE. (PDG I). Conseller d'una empresa de capital de risc. Director General d'una empresa multinacional holandesa de productes químics (1978-2006).

Gonzalo Alonso: Enginyer de Materials per Universitat Simón Bolívar, post-grau en IESA (Caracas, Veneçuela). Ha estat President de Activalores (banc d'inversió líder a Veneçuela).

Luis Pastor (Secretari no patró): Advocat. Màster en Comerç i Legislació Internacional. Postgrau per l'IESE Business School. Soci fundador d'un despatx professional d'Advocats.

A Fundació IBO a més també estan col·laborant professionals de diverses àrees rellevants pel projecte.


Col·laboradors

Pere Guardiola Tey: Col·laborador de Fundació IBO a Barcelona. Llicenciat en dret i PADE a l'IESE. Aporta una àmplia experiència de 40 anys en el món financer. D'aquests, els últims 20 anys ha exercit diferents responsabilitats a La Caixa, com a director de relacions institucionals.

Aventura Solidaria: Organització No Governamental de Cooperació al Desenvolupament a Moçambic i Espanya.

Josep Bassal: Músic. Violonxelista de reconegut prestigi i organitzador del Festival Internacional de Música de Begur i del cicle de vetllades musicals en entorns singulars. Membre del Consell de les Arts de Girona.

Johanna Daubanton: Llicenciada en Literatura Hispanoamericana i Màster en Hostaleria per la Florida International University (Miami, Florida). Ha treballat als EUA a diverses empreses. Col·labora permanentment a l'estructura organitzativa i financer de la fundació.

Nuria Piera: Metge. Voluntària al Projecte del Centre Nutricional de Ibo.

Jaume Riba: Fotogràf. Ha col·laborat en diverses revistas com Geo, Rutas del Mundo o Altair. Té a més diferents llibres de fotografies sobre paisatges i gents publicats. L'últim, "IBO", està dedicat a la illai a la fundació.

Mercè Solernou: Chef i empresària. Propietària de la reconeguda empresa de serveis de catering Mercès.

Albert Xiol: Advocat i Postgrau per la IESE Business School, actualment dirigeix un departament jurídic de Dret Laboral.

Mª Eugènia Vilella Nebot: Nutricionista especialitzada en països en vies de desenvolupament, amb experiència en projectes nutricionals sobre el terreny a Moçambic i impulsora del Centre d'Assistència Nutricional d'Ibo.

Davinia García del Real Ortiz: Moçambic. Ha dirigit el Centre de Suport Nutricional d'Ibo. Actualment, porta a terme un projecte agrari a Ibo, dirigit a millorar les tècniques d'agricultura de la població local amb formació, suport en materials i llavors i intercanvi d'experiències.

Jordi Cristòfol: Moçambic. Professional de l'electricitat amb gran experiència en el sector. Ha estat responsable de la instal·lació elèctrica de l'Escola d'Oficis, així com del manteniment elèctric de la resta de projectes de la fundació. També s'encarregà de formar el personal local en electricitat.

Marta Calado: Llicenciada en Psicologia Social i de les oganizaciones i Màster Universitário em Psicologia Educacional (Universitat del Algarve); ha treballat en departaments de recursos humans; tanbé ha fet funcions de Traductora/Intèrpret per vàries empreses (IT, energies renovables, dret...). Col·labora com a traductora de portuguès.

Joan Alemany: Espanya. Conseller Delegat. Doctor en Economia i professor de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona (UB). Consultor de Desenvolupament Econòmic i Regional. Vinculat amb cooperació a Llatinoamèrica i ara amb Àfrica. Autor del Pla de Desenvolupament de Ibo (2004) i responsable del Nou Pla Estratègic de Fundació Ibo (2010).

Isabel Martínez: Moçambic. Responsable de l'execució dels projectes de la Fundació a l'Illa de Ibo (2005-2013). Advocada. Ha desenvolupat la seva carrera professional en l'àrea de l'assessoria legal, fiscal i comerç exterior.

Pablo Pascual: Moçambic. Oficial fuster amb àmplia experiència tant en l'execució i manteniment de projectes com en la formació d'escoles-tallers.

Asmamaw Sisay: Moçambic. Doctor etíop llicenciat en Medicina per la Universitat de Cuba amb àmplia experiència en assistència humanitària. Va ser director mèdic del campament de refugiats de Awbare a Somàlia i ha col·laborat prèviament amb International Medical Corps. a Haití. Responsable del Centre d'Assistència Nutricional d'Ibo (2012).

Cristina Viana: Formació en Dret (Universitat Moderna); responsable de gestió d'empreses en diferents àmbits (transports i restauració); responsable de departaments de recursos humans, compres i seguretat alimentària. Col·labora com a traductora de portuguès.

Javier Claver: Llicenciat en Empresarials per la Univ Complutense de Madrid el 1991. Cofundador d'una consultora de formació posteriorment integrada a un grup multinacional el 2006. Especialista en les àrees d'organització i màrqueting. En l'actualitat és fundraiser vocacional de Fundació Ibo.

Laura Álvarez


Staff

Carol Romay. Espanya. Coordinadora General. Diplomada en Ciències Empresarials i Master en Direcció i Administració d'Empreses (EADA). Responsable de gestió i administració de diferents empreses i docent a la UPF. Coautora del "Manual de Control de Gestió" i de la "Guia d'Adaptació al nou Pla General Contable per a Cooperatives".

Guillermo Robert: Coordinador de tots els projectes de la fundació en Ibo. Msc en Biotecnologia, MBA especialitzat en Salut pública i privada en l'IE i Màster en Cooperació al Desenvolupament a Hegoa, entre d'altres. Ha treballat com a consultor estratègic en diverses entitats i en la coordinació i gestió de projectes de cooperació al desenvolupament a Moçambic, Camerun, Nigèria i Mèxic.Beatriz Moretó: Directora del Centre de Suport Nutricional en Ibo. Llicenciada en Dret i en Ciències Polítiques i de l'Administració i Màster en Desenvolupament i Cooperació Internacional. Va exercir com a advocada a Barcelona. Va treballar com a voluntària a Amnistia Internacional Catalunya i ha gestionat diversos projectes de cooperació al desenvolupament i drets humans, en països com Mèxic, Senegal i ara Moçambic.

Luis Herrero: Moçambic. Coordinador d'infraestructures, de logística i director de projectes d'obra de la fundació en Ibo. Aparellador. Ha estat cap d'obres en diverses constructores.


Colaboradores

Colaboradores En Fundación Ibo colaboran profesionales de diversas áreas relevantes para el proyecto: Pere Guardiola Tey: Licenciado en derecho y PADE en IESE. Aporta una amplia experiencia de 40 años en el sector financiero. Los últimos 20 años ha ejercido diferentes responsabilidades en La Caixa como Director de Relaciones Institucionales. Josep Bassal: Músico. Violonchelista de reconocido prestigio y organizador del Festival internacional de música de Begur y del ciclo de veladas musicales en entornos singulares. Miembro del Consejo de las Artes de Girona. Nuria Piera:Médico. Voluntaria en el proyecto del Centro de Asistencia Nutricional Infantil de Ibo. Jauma Riba:Fotógrafo. Ha colaborado en diversas revistas como Geo, Rutas del mundo o Altair. Tiene publicados libros de fotografías sobre paisajes y gente. El último ,"IBO", está dedicado a la isla y a la fundación. Mercé Solernou:Chef y empresaria. Propietaria de la reconocida empresa de servicios de catering Mercés. Alberto Xiol:Abogado y post-grado por IESE Business School. Actualmente dirige un departamento jurídico de derecho del trabajo. Mª Eugenia Vilella Nebot: Nutricionista especializada en paises en vías de desarrollo, con experiencia en proyectos nutricionales sobre el terreno en Mozambique. Es impulsora del Centro de Asistencia Nutricional Infantil de Ibo. Joan Alemany: Doctor en economía y profesor de política económica de la Universitat de Barcelona (UB).Vinculado con cooperación en Latinoamércia y África. Autor del Plan de Desarrollo de Ibo (2004) y del Plan Estratégico de la Fundación de 2010. Isabel Martinez: Abogada y residente en Mozambique. Ha sido responsable de la ejecución de los proyectos de la fundación en la isla en el periodo 2005-2013. Desarrolla su carrera profesional en el área de la asesoría legal, fiscal y comercio exterior. Javier Claver: Licenciado en Empresariales por la Univ. Complutense de Madrid y Post-grado de Dirección de ONGs por ESADE. Cofundador de una consultora de formación posteriormente integrada a un grupo multinacional. Actualmente es socio de la consultora PonerOrden especializada en el tercer sector. Marta Calado: Traductora Cristina Viana: Traductora Graziana Saccente: Diseñadora gráfica